Hajas Laci konyhai specialitásai
Igaz Hajas Laci nem egy konyhatündér, de azért van egy-két specialitása, amelyet szívesen elkészít a családjának. Az ismert mesterfodrász konyhai titkaiba avatott be minket!
Milyen gyakran szoktál sütni-főzni?
Laci: Nálunk a feleségem a konyhatündér, én csak ritkán szoktam a konyhában sürgölődni, inkább csak egy-egy téli estén.
Mennyire tudsz főzni? Mi az, amit a legjobban el tudsz készíteni?
Laci: Az anyukámtól tanultam egy isteni finom egyszerűen elkészíthető receptet, amely egy igazi téli estés vacsora. Egy félbevágott megpucolt krumplinak a közepét kivágjuk és bele teszünk egy kis szalonnát, hagymát vagy bármit, amit megkívánunk, majd a kivájt részt a tetejére tesszük és így megy be a sütőbe. Ezen kívül még régebben mindig én csináltam a spagettit, amit egyébként nagyon szeretek, de ma már inkább ezt is az asszony készíti el. Valamint ha kerti party vagy sütögetés van, akkor úgy szoktuk megosztani a feladatokat, hogy a párom pácolja be, én meg kisütögetem a különböző húsokat.
Van kedvenc ételed?
Laci: Általában minden ételt megeszek, szeretjük a magyaros és az ázsiai ízeket. Éppen mikulásra hozott a feleségemnek egy Jamie Oliver könyvet a Télapó. Sok könyvünk van az ázsiai ételekről, szeretjük a halakat, a rákokat, mindent igazából.
Hol szeretsz jobban enni? Otthon vagy étteremben?
Laci: Egyértelműen otthon. Sajnos sok étteremben érzem, hogy olcsó alapanyagokból készítik az ételt és nekem attól megfájdul a hasam. Hogyha olcsó vagy már használt olajjal van kisütve valami, az nem jó. Igazán finom, különleges ízeket akkor szoktam enni, amikor kint vagyok például valami nemzetközi eseményen Párizsban. Hazai éttermekben ritkán eszem nagyon jót.
Hajas Laci szombaton a FEM3 Kétszersült műsorában fogja elkészíteni kedvenc receptjeit!
(December 10., szombat, 16:50)