Házias ízek: csirkepaprikás
Szombati ebédnek remek választás a csirkepaprikás. Íme egy recept, melynek segítségével elkészítheted!
Hozzávalók:
• 1350 g egész csirke
• 1 felaprított hagyma
• 1 leveles zellerszár
• 1 evőkanál baromfifűszer
• 1 teáskanál szegfűbors
• 1 teáskanál szárított bazsalikom
• ½ teáskanál só
• 1 teáskanál feketebors
• 1 teáskanál fűszersó
• 1 (275 g) konzerv csirkekrém vagy csirke húsleves (tetszés szerint)
Nokedli
• 4 db tojás
• 2 evőkanál olivaolaj
• 1 evőkanál só
• 1 teáskanál feketebors
• 2 pohár víz
• 4 pohár liszt
Elkészítés:
A csirkét, hagymát, zellert egy nagy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Baromfifűszerrel, egész szegfűborssal, bazsalikommal, fél teáskanál sóval, fűszer sóval és egy teáskanál borssal fűszerezzük. Felforraljuk, majd csökkentett hőmérsékleten körülbelül még 2 óráig főzzük. Ha megfőtt, kivesszük a csirkét és leszűrjük a levest. Hozzákeverjük a csirkekrém-húslevest és lassú tűzön tovább főzzük. A húst kihűtjük. Egy közepes tálban összekeverjük a tojást, olivaolajat, sót, borsot és vizet, amihez fokozatosan, kevergetés mellett adjuk a lisztet. Kanál segítségével kis adagokat formázunk és ezeket a húslevesbe ejtjük. Lefedve, 15 percig főzzük.
A videóban a káposztás palacsinta, majd a csirkepaprikás elkészítése látható: