Nap receptje: Spenótos, gombás rizs joghurtos öntettel
Ha szeretnél valami könnyed zöldséges finomságot az asztalra varázsolni, akkor készítsd el az alábbi receptet! A spenótos gombás rizs egyaránt remek étek lehet a fogyókúrázóknak és a vegetáriánusoknak.
Hozzávalók:
• 500 g friss spenót, mosva, darabolva
• 1db kockára vágott hagyma
• 200 g friss, szeletelt gomba
• 1 db szeletelt sárgarépa
• 1/3 pohár hosszúszemű rizs
• 500 ml zöldségleves
• 1/3 pohár oliva óolaj
• só, frissen őrölt bors
• 4 egész újhagyma
• 2 pohár natúr joghurt
• 1 db nagy, zúzott fokhagymagerezd
Elkészítés:
Serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát, répát és a gombát és puhulásig főzzük. Közben miután megmostuk és lecsepegtettük a rizst, hozzáadjuk a zöldségekhez és 2 percig, gyakori keverés mellet főzzük. A zöldséglevest fokozatosan adagoljuk, amint a rizs beszívja az adott mennyiségű folyadékot. Fedjük le és csökkentett hőmérsékleten főzzük, még körülbelül 10 percig. Néha keverjük meg. Miután az összes levet elnyelte a rizs és megfőtt, beletesszük a spenótot is. A levelek fonnyadásáig főzzük tovább, azután levesszük a tűzről és ízlés szerint fűszerezzük.
Szósz: A hozzávalókat vegyítsük össze, keverjük meg egy kis tálkában. Mindegyik étel adag tetejére teszünk belőle. Újhagymával és petrezselyemmel díszítjük.