Tepsis csirkecomb hagymás-tejfölös bundában

Ezt eddig miért hagytam ki?
Hagymás-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb csirkecomb
- 5 evőkanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- só, bors
- 2 nagyobb hagyma
- 15 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- tej
- ízlés szerint egy-két gomba
Hagymás-tejfölös csirke recept
Elkészítés:
Előző este vagy legalább néhány órával a sütés előtt a csirkét pácoljuk fokhagymás tejbe. A combokat megforgatjuk a liszt, a pirospaprika, a majoránna, a bors és a só keverékében. Kiolajozott tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával, a gombával és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Összekeverünk 4 evőkanál olajat, 2 zúzott fokhagymát és 2 dl tejfölt, majd egyenletesen a hagymás hús tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.
Még két finom csirkés receptötletért kattints a következő oldalra!
Fotó:123rf.com
Oldalak
