Pillanatok alatt elkészül: Narancsos-diós keksz, ahogy nagyanyáink készítették
Egy igazi retró recept, ami tökéletes a hideg, bekuckózós napokra.
Narancsos-diós keksz
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 17 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 db narancs reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 1 db tojás
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a narancshéjjal, a citromlével és a tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a diót. Alaposan összegyúrjuk, hengert formázunk belőle, és frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk legalább egy órára. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztarudat pedig körülbelül 5 mm vastag szeletekre vágjuk és megsütjük úgy, hogy a kekszek alja világos maradjon – ez nagyjából 12-16 perc sütési időt jelent.
További két keksz receptjéért lapozz!