Epres muffin – gyors, könnyű és ellenállhatatlan
Ha tavasz, akkor eper, ha tavaszi édesség, akkor epres! Készítsd el te is ezt a nagyon gyorsan elkészíthető isteni muffint!
Epres muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- eper
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a vajat. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk a vajas-tojásos-cukros masszába. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Papírkapszlikba vagy kivajazott muffinformákba kanalazzuk a tésztát, és belepotyogtatjuk a lisztbe forgatott, darabokra vágott epret. 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük a sütiket, de azért érdemes tűpróbával ellenőrizni, nem maradt-e nyers a közepe. A muffinok tetejére készíthetünk tojásfehérjéből vagy habtejszínből habot, díszíthetjük eperrel, de megszórhatjuk színes cukorkákkal is.