3 elronthatatlan krémleves – karalábéból, hagymából és salátából
Hidegen és melegen is imádni fogod ezeket a tavaszi kedvencekből készült leveseket.
Karalábé krémleves
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 2 kisebb karalábé
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a többi felkockázott zöldséget, amit sózunk, borsozunk, majd felöntünk vízzel. Ha forrni kezd, beledobjuk a leveskockát és hagyjuk addig főni a levest, amíg meg nem puhulnak benne a zöldségek. Ha kész, összeturmixoljuk az egészet, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt is. Két-három percet adjunk még így a levesnek. Langyosan és melegen is finom, pláne, ha pirított kenyérkockákkal kínáljuk.