Fokhagymakrémleves – Szupergyors, testet-lelket melengető első fogás a hideg napokra

Kiadós, egyszerű étel, amivel nem kell órákig pepecselned a konyhában.
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 250 ml tejszín
- 600 ml húsleves alaplé
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj
- só, bors
- pirítóskocka
- reszelt sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát megdinszteljük a vajon, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rászórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a húsleves alaplével, amit előzőleg leveskockából elkészítettünk. Ezután 30-35 percig főzzük, majd az egészet botmixerrel átturmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és pár percig alacsony lángon forraljuk. Forrón, reszelt sajttal a tetején és pirítóskockákkal tálaljuk.