Gyömbéres tőkehal spárgával és hagymával - Könnyed, tavaszi fogás
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Tökéletes tavaszi fogás a következő: mennyei gyömbéres tőkehal, egy szuper körettel, párolt spárgával és hagymával. Nagyon egészséges és igazán finom. Csak ajánlani tudjuk!
Hozzávalók
- 1 tőkehalfilé
- 1 csokor spárga
- 2 újhagyma
- 2 ek szárított bazsalikom
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1,5 tk aprított gyömbér
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk olívaolaj
- bors
Elkészítés
Sütőpapíron helyezzük el a tőkehalat. A megtisztított spárgát és a felaprított hagymát tegyük közvetlenül mellé. A hal tetejére szórjuk a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, az aprított gyömbért, a borsot, és öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. A papírt hajtogassuk össze, úgy, hogy kisebb csomagot kapjunk. Tegyük bele egy tepsibe és 220 fokos sütőben 15 percig süssük, addigra a hal átsül és a spárga is megpárolódik.