Citromos-rukkolás tésztasaláta - Könnyed, tavaszi vacsora percek alatt
Egy könnyed vacsorára vágysz? Próbáld ki a következő rukkolás tésztát! Nem fogsz csalódni: kevés hozzávalóból is isteni fogás varázsolható! Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 500 g fusilli tészta
- 2 citrom leve
- 3-4 ek olívaolaj
- 100 g friss rukkola
- 200 g koktélparadicsom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, majd csepegtessük le. A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Az egészet csorgassuk rá a tésztára és 2 perc alatt közepes lángon forgassuk át, hogy a tészta magába tudja szívni a citromos levet. Ezt követően szórjuk bele a megtisztított rukkolát, keverjük el és hagyjuk, hadd fonnyadjon kissé össze. Az egészet tegyük át egy salátástálba, majd szórjuk rá a félbevágott koktélparadicsomokat is. Ha kedvünk tartja, sajtot is reszelhetünk a tetejére. Fogyasszuk azonnal!