Grillezett padlizsán recept
Bemutatunk egy könnyű, egyszerűen elkészíthető receptet, amelyet a vegetáriánusok is bátran fogyaszthatnak!
Hozzávalók:
• 3 közepes padlizsán
• friss petrezselyem
• olivaolaj
• 1-2 evőkanál vörösbor ecet
• só és bors
• 4 piros kaliforniai paprika
• 2-5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt és paprikát sütőpapírra helyezve körülbelül fél órát sütjük, míg a héjuk felhólyagosodik és fekete lesz.(A sütőpapírnak alakítsunk ki egy kis szegélyt, hogy felfogja a zöldségek kifolyó levét.) A megsült zöldségeket hőálló edénybe helyezzük és lefedjük, hogy még 10 percig párolódjanak. Vegyük le a zöldségek szárát, pucoljuk meg őket, szedjük le a fekete héjukat és magtalanítsunk. Az így megtisztított zöldségeket felaprítjuk. Sóval, egy cseppnyi ecettel és zúzott fokhagymával ízesítjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Az egészet megkeverjük és egy napra hűtőbe tesszük.
A videóban a recept elkészítése látható: