Pár perc alatt elkészítem és alig van benne kalória - Grillezett cukkinisaláta citromos öntettel
Az őszies idő beköszöntével vágyunk a finom, tartalmas, ízes fogásokra, azonban nem akarunk lemondani a karcsúsító ételekről sem. Ez a recept tökéletes a megrögzött fogyózóknak, akik imádják a salátát, viszont kipróbálnák a meleg, grillezett verzióját is.
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 1 citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg fenyőmag
- friss menta
- 1 kiskanál Dijoni mustár
- ízlés szerint Pecorino sajt
- só, bors
Elkészítése:
A cukkinit mossuk meg, majd egy éles kés segítségével vágjuk vékony csíkokra. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt (sima serpenyőt is használhatunk), majd a cukkinilapokat kenjük be olívaolajjal és süssük készre őket. Oldalanként kb. 2 perc alatt el is készülnek. Halmozzuk tányérba, majd elkészíthetjük a dresszinget. 1 egész citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. A maradék olívaolajjal keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kiskanálnyi Dijoni mustárt és mehet a salátánkra. Egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagot, ez fogja a ropogós textúrát képviselni a salátában. Mentával és egy kis Pecorino forgáccsal még különlegesebbé tehetjük az ízélményt.