Leégeti a nyelved az étel? Így enyhíts a fűszerességén
Mindannyiunkkal előfordult már, hogy főzéskor túlfűszereztük az ételt, a végeredmény pedig elviselhetetlenül csípős lett. Ilyenkor nem szabad a kukába dobni az egészet - mutatjuk, hogyan mentsd a menthetőt.
Tuningoljuk fel
Nem, ez nem azt jelenti, hogy öntsük fel vízzel. Ha az ételünk ehetetlenül csípős lett, próbáljunk meg minden hozzávalóból adni hozzá még egy keveset. Az alapanyagok mennyiségének növelésével a csípős fűszerek jobban eloszlanak, a végeredmény lágyabb lesz.
Édesítsünk
Ha úgy érezzük, egy kissé túltoltuk főzéskor a csípőset, semlegesítsük édes ízzel - adjunk hozzá egy kis kanál cukrot vagy mézet, esetleg édesítsük egy kevés ketchuppal vagy paradicsomszósszal - az édes íz segít semlegesíteni a csípőset.
Higítsuk
A túl csípősre sikeredett raguszerű ételt higítsuk egy kevés alaplével - esetleg forró vízben feloldott leveskockával - vagy valamilyen krémes összetevővel. A tejszín, a joghurt vagy a kókusztej kitűnő szolgálatot tehet ilyenkor és még egy kis extra krémességet is ad az ételnek.
Cikkünk folytatódik, lapozz.