Három izgalmas téli krémleves a hideg estékre - Apró csavartól lesznek különlegesek
Egy illatos, melengető krémleves valódi kényeztetés a hideg téli időben. Az Amway szakértője három izgalmas receptet ajánl a hideg estékre.
Mentás zöldborsókrémleves pirított kenyérkockákkal
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott zöldborsó, 20 g mentalevél, 10 dkg spenótlevél, 1 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves alaplé, 10 dkg főzőtejszín, 4 szelet kenyér 3 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, 1 ek balzsamecet, só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Önts egy kis olívaolajat a rozsdamentes edénybe, és állítsd közepes hőfokúra a főzőlapot. Tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld puhára. Add hozzá a fagyasztott zöldborsót, spenótot, mentát, önts egy kis vizet hozzá. Szorosan zárd le az edényt a fedővel. Vedd a legalacsonyabb fokozatra a főzőlapot, majd hagyd rajta az ételt 10 percig, és ne emeld fel a fedőt ez idő alatt.
Amíg a zöldségek főnek, vágd a kenyér belsejét 2 cm vastag csíkokra, majd közepes hőfokon pirítsd meg a tapadásmentes serpenyőben.
Keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, balzsamecetet, sót és borsot. Öntsd rá ezt a keveréket a kenyérkockákra, és főzd, amíg a lé el nem párolog.
Miután a zöldségek 10 percig főttek, vedd le a fedőt, öntsd hozzá az alaplevet és a tejszínt. Botmixerrel keverd sima és krémes állagúra. A levest a pirított kenyérkockákkal tálald.
Sütőtökös, édesburgonya krémleves kókusztejjel
Hozzávalók:
25 dkg sütőtök, 10 dkg sárgarépa, 7 dkg édesburgonya, 5 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 220 ml kókusztej vagy zsírszegény tejföl, 1 csipet curry, 1 csipet kurkuma, só és bors ízlés szerint, 1,5 dkg tökmag, 1,5 dkg friss koriander vagy petrezselyem, friss gyömbérkarikák
Elkészítése:
Aprítsd fel, és tedd a rozsdamentes edénybe a zöldségeket. Önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje őket, adj hozzá egy kis sót, majd főzd puhára. Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a kókusztejet.
Forrald fel újra, add hozzá a curryt és kurkumát, majd egy kis borsot. Turmixold össze a keveréket, adj hozzá még vizet, ha folyékonyabb levest szeretnél. Tálalás előtt szórd meg tökmaggal és korianderlevéllel vagy petrezselyemmel, és add hozzá a gyömbérkarikákat.
Cikkünk folytatódik, lapozz!