4 dolog, amivel érdemes felturbóznod a reggelidet, hogy még egészségesebb legyen

Az egészséges reggelik híve vagy, de leragadtál az üres zabkásák vagy müzlis joghurtok világában? Ezekkel a feltétekkel extrán tápláló és egészséges lesz a nap első étkezése.
Olajos magvak, magvajak
Az olajos magvak, illetve az azok ledarálásával készült magvajak tökéletes kiegészítői lehetnek egy egészséges és kiegyensúlyozott reggelinek - legyen az egy teljes kiőrlésű pirítós, egy granolás joghurt, esetleg egy zabból vagy bármilyen egyéb gabonából készült kása.
Nagyon táplálóak és mivel tele vannak egészséges zsírsavakkal, jól hatnak a szív-, és érrendszerre és a csontokra. Érdemes megjegyezni, hogy a téli időszakban kiemelten fontos a D-vitamin pótlása - utóbbi zsírban oldódó vitamin, vagyis akkor tud csak jól hasznosulni, ha megfelelő zsírbevitellel együtt történik. Az olajos magvak tökéletesen alkalmasak kísérőnek - egy kisebb maréknyi adag elég is belőlük, lehetőleg sótlanul.
Olajos magvakkal, magvajakkal kiválóan feltubózhatjuk reggeli kásánkat, joghurtunkat
Lenmag(pehely)
Bár a lenmag viszonylag ritkán fordul elő a hazai háztartásokban, érdemes napi szinten fogyasztani, ugyanis az egyik legjobb rostforrás - rostokra pedig legalább annyira szükségünk van, mint megfelelő fehérjére vagy vitaminokra.
Ha 1 ek lenmagpelyhet szórunk a kásánkba vagy joghurtunkba, máris rengeteget tettünk a megfelelő emésztésért és a tökéletes alakért.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
Fotó: gettyimages.com
Oldalak
