Fügés pezsgőkrém

A pezsgőt mindenki szereti, azonban egy idő után picit unalmassá válik. Épp ezért készítsünk belőle mennyei pezsgőkrémet.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 6 tojássárgája
- 120 + 30 g cukor
- 1,5 + 1,5 dl száraz pezsgő
- só
- 2 tojásfehérje
- 3 dl tejszín
- 6 érett közepes füge
- 4 citromfű/menta
Elkészítés
A zselatint áztassuk be 1/2 dl hideg vízbe. A tojássárgákat 120 g cukorral és 1,5 dl pezsgővel gőz felett keverjük habosra. Vegyük le a gőzről, olvasszuk bele a zselatint, dolgozzuk el simára és hideg vízbe állítva hűtsük ki.
1 csipet sóval és a maradék 30 g cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, egy másik tálban pedig a tejszínt. A maradék 1,5 dl pezsgőt keverjük a krémhez, majd óvatosan dolgozzuk bele először a tojás-, aztán a tejszínhabot. Végül simítsuk bele 4 kehelybe, fedjük le és legalább 3 órára tegyünk hűtőbe.
Tálalás előtt töröljük meg a fügéket egy puha kendővel, és héjuk vastagságától függően meghámozzuk vagy hámozatlanul szeljük gerezdekre. Rendezzük a krém tetejére és díszítsük citromfűvel vagy mentával.
Fotó: lahainagrill.com
Oldalak
