Pikáns ízvilág - Ecetes szilvalekvár
Az egyik kedvencének számító szilvából nem csak a nagyi receptje szerint készülhet lekvár, hisz egy kis csavart is vihetünk a dologba, hogy még különlegesebb legyen a finomság.
Hozzávalók
- 2 kg szilva
- 1 dl ecet
- 1 kg cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- gyömbér
Elkészítés
Mosd meg és magozd ki a szilvát, majd vágd félbe a szemeket. Egy lábasba öntsd bele az ecetet, majd szórd rá a szilvát és a cukrot is és pihentesd így egy éjszakán át. Másnap tedd fel főni az alapanyagokat, de csak vészhelyzetben keverd meg. 4 óra főzés után már kész is a lekvár, amit tölts üvegekbe, köss le és legalább egy napig hagyd száraz dunsztban.
Extra tipp
Ha kísérletezős kedvedben vagy, akkor bátran próbáld ki azt is, hogy egy kevés fahéjat, szegfűszeget vagy gyömbért adsz a keverékhez, hogy még egyedibb és különlegesebb ízvilág legyen a végeredmény.
Fotók: seedtostove.files.wordpress.com, savorysweetlife.com