Zöldségleves palacsintacsigával

Egy igazi ebédhez elengedhetetlen a leves. A zöldségleves palacsintacsigával pedig nem csupán finom, hanem még laktató is.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1,5 dl tej
- 1 tojás
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1/2 + 1 ek. olaj
- 200 g sárgarépa
- 200 g petrezselyemgyökér
- 100 g zellergumó
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. ételízesítő
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1-2 ek. citromlé
Elkészítés
A palacsintacsigákhoz keverjük ki simára a lisztet a tejjel, a tojással, egy kevés sóval és borssal, a finomra vágott petrezselyem felével és 1/2 ek. olajjal. Fedjük le és 30 percig pihentessük.
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát kockázzuk fel apróra, a fokhagymát törjük át és mindkettőt fonnyasszuk meg 1 ek. olajban. Dobjuk rá a zöldségeket, élénk tűzön pirítsuk 2 percig, majd szórjuk meg az ételízesítővel.
Palacsintasütőben süssünk a masszából 8 db kisebb, vastagabb palacsintát. Azonnal-melegen tekerjük fel és fedjük le.
Szedjük ki a levesből a zöldpaprikát és a paradicsomot, ha szükséges, akkor sózzuk és borsozzuk meg. Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk. Végül keverjük bele a maradék petrezselyemzöldet. A palacsintákat karikázzuk ujjnyi vastagságúra csigákra, kanyarítsuk mélytányérokba és merjük a tetejükre a forró levest.