Fokhagymás-parmezános krumplipüré - Így dobd fel a hagyományos köretet

Krumplipürét számtalan módon készíthetünk, csak egy kis fantázia kell hozzá. Cikkünkben ezúttal a fokhagymás-parmezános verzió receptjét mutatjuk be!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 csésze reszelt parmezán sajt
  • ¾ csésze tejszín
  • 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 2 ek vaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk só

Elkészítés

Egy nagy fazékban enyhén sós vízben főzzük meg a felkockázott burgonyát. Ezt követően öntsük le róla a vizet, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt (utóbbiból egy kicsit hagyjunk belőle, hogy a végén a tetejére szórhassuk). Így törjük össze a burgonyát, hogy krémes állagot kapjunk. Végül keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát is és szórjuk meg a maradék parmezánnal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: silk.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Egészség
A szakértők szerint bizony egyáltalán nem mindegy, hogyan és meddig főzzük a tojást, egy esetben ugyanis súlyos emésztési panaszokat is okozhat ez az egyébként egészséges finomság.
Lifestyle
A Halak olyan kapcsolatot építhet, amiből sokat profitálhat. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Vízöntő legyen résen, mert a csillagok mindent elkövetnek azért, hogy találkozzon az igazival. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Utazás
Egy negyed évszázadonként egyszer megrendezett ünnep veszi kezdetét 2025-ben Rómában – itt van minden, amit tudnod kell, ha idén az olasz fővárosba látogatsz.
Sztárok
Az amerikai színésznő épp decemberben töltötte be a 78-at, de sokak szerint akár 10-15 évet is letagadhatna a korából, olyan gyönyörű még mindig.
Sztárok
Gesztesi Károly 2020. január 4-én, tragikus hirtelenséggel hunyt el. A közkedvelt színművész - aki színpadi-, film- és szinkronszerepek sokaságával véste be magát a publikum emlékezetébe - idén...