Fokhagymás-parmezános krumplipüré - Így dobd fel a hagyományos köretet
Krumplipürét számtalan módon készíthetünk, csak egy kis fantázia kell hozzá. Cikkünkben ezúttal a fokhagymás-parmezános verzió receptjét mutatjuk be!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 csésze reszelt parmezán sajt
- ¾ csésze tejszín
- 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
- 2 ek vaj
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
Elkészítés
Egy nagy fazékban enyhén sós vízben főzzük meg a felkockázott burgonyát. Ezt követően öntsük le róla a vizet, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt (utóbbiból egy kicsit hagyjunk belőle, hogy a végén a tetejére szórhassuk). Így törjük össze a burgonyát, hogy krémes állagot kapjunk. Végül keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát is és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!