Fokhagyma krémleves - Egy fenséges immunerősítő
Ebben a hideg, megfázós időszakban nincs is jobb annál, mint bekuporodni egy kényelmes fotelbe, és egy finom, meleg, „baktériumölő” levest kortyolgatni. Mondjuk fokhagymából – lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 1 vagy 2 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- olívaolaj
- só
- bors
- rozmaring
- pirított kenyérkocka
Elkészítés
A megpucolt vöröshagymát pirítsuk meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá a megtisztított, összemorzsolt fokhagymákat. Pirítsuk össze őket, majd vegyük le a tűzről, és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel kb. fél liter vízzel, majd adjuk hozzá a fűszereket, a sót, a borsot, a rozmaringot és a tejszínt. Forraljuk össze a keveréket, és turmixoljuk össze. Ha kész, díszítsük sajttal és pirított kenyérkockákkal.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!