Finomat, de gyorsan? - 3 tuti pár perces fogás, amiért mindenki odáig lesz
Egész nap csak rohansz, este pedig éhesen szeded a lépteid hazafelé? Hidd el, nem vagy ezzel egyedül... Ha valaki, hát én tényleg nem vagyok egy konyhatündér, fáradtan pedig kifejezett semmi kedvem a főzéshez. Viszont a következő pár perces fogásokat akár félálomban is el tudnám készíteni, annyiszor mentették már meg az estéimet. Próbáld ki őket Te is!
Krémleves babbal és salsa szósszal
Ez a babbal és salsa szósszal megbolondított krémleves pikk-pakk elkészül, így az is bátran kipróbálhatja, akinek naponta csak pár perce jut főzésre.
Hozzávalók (4 adag)
2 konzerv fekete bab
1 és 1/2 csésze húsleves alaplé
1 csésze házi vagy bolti salsa szósz
1 evőkanál őrölt kömény
4 evőkanál tejföl
Elkészítés
Botmixerrel keverjük össze a babot, az alaplevet, a salsa szószt és a köményt. Minél krémesebb a végeredmény, annál jobb. Ezután öntsük a levest egy serpenyőbe és melegítsük addig, míg fel nem forr. Tálaljuk tejföllel.
Hamis mediterrán pizza tortillából
Szereted a házi készítésű pizzát, de nincs kedved a tészta gyúrásával bajlódni? Mutatunk egy egyszerű megoldást, ami megkönnyítheti a dolgodat!
Hozzávalók
1 tortilla
1 kisebb lilahagyma
1/4 csésze marinara szósz
1/4 csésze mozzarella
1/4 csésze feta
5 szem olajbogyó
olívaolaj
-
Elkészítés
A tortilla egyik oldalát locsoljuk meg olívaolajjal és ezzel az oldalával lefelé tegyük bele egy tepsibe. A tortilla tetejét kenjük meg a szósszal, 1-2 centit hagyjunk ki a széléből. A sajtokat morzsoljuk rajta szét, és szórjuk rá a felaprított lilahagymát és az olajbogyót. 220 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt süssük készre.
Csirkés tészta
Ha nincs időd órákat tölteni a konyhában, próbáld ki ezt a 30 perces serpenyős csirkés tésztát! Nem csak finom, de nagyon laktató is.
Elkészítés
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a felaprított hagymát, majd a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és 3 percig főzzük. Ekkor jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, a paradicsompüré és a paprika. Keverjük meg, majd adjuk hozzá a tésztát, az oregánót, a Worcestershire szószt, a felaprított paradicsomot, az alaplevet és a tejet is. Forraljuk össze, majd alacsonyabb fokozaton fedővel lefedve pároljuk negyedórán keresztül. Végül a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal!
Hozzávalók
1 ek olaj | 1 nagy hagyma | 2 nagy csirkemell |
só, bors | 2 gerezd fokhagyma | 1 ek paradicsompüré |
1 piros kaliforniai paprika | 300 g tészta | 1 tk szárított oregánó |
½ ek Worcestershire szósz | 800 g paradicsom | 300 ml alaplé |
120 ml tej | 100 g reszelt parmezán |
Ha biztosra szeretnél menni (x)
Még 30 perced sincs? Ha valóban a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban szeretnél valami igazán finom fogást varázsolni az asztalra, akkor a Rio Mare Paté Soft termékeit neked találták ki! Az öt új ízben elérhető paték biztosan nem fogják hidegen hagyni a család és a barátok ízlelőbimbóit: a tonhalas, tonhal chili paprikával, sonkás, csirkés és csirke olasz módra variációkra érdemes a nap bármely szakában időt szakítani. Legyen szó reggeliről, előételről, uzsonnáról, ebédről, a vendégség fényét emelő aperitif falatkákról vagy dekor partiszendvicsekről, a Rio Mare patékkal minden étkezés a nap fénypontjává válik!