Feketeerdő torta egyszerűen: ez a tuti recept
Ha cukrászdában járunk, a feketeerdő tortát sosem hagyjuk ki, de ezzel a tuti recepttel végre otthon is el tudjuk készíteni. Ráadásul jobb lesz, mint az üzletben.
Hozzávalók (12 szelethez)
A piskótához
- 5 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez
- 250 g meggybefőtt
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Habhoz és díszítéshez
- 400 ml habtejszín
- 1 habfixáló
- 10 dkg meggy
- 4 ek csokireszelék
Feketeerdő torta: elkészítés
A piskótához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel, kakaóporral, majd fellazítjuk a habosra vert tojásfehérjével. Tortaformába öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Amint kész, fejjel lefelé fordítva hűtsük ki, majd vágjuk ketté! A magozott meggybefőttet a levével együtt tegyük lábosba, majd a cukorral kezdjük el hevíteni! Amikor elkezd gőzölögni, adjuk hozzá pudingport és sűrű, zselés állagúvá forraljuk! Hagyjuk teljesen kihűlni! A tejszínhabot verjük keményre (ha nem cukrozott, cukrozzuk) és adjuk hozzá a habfixálót, hogy kemény maradjon a habunk! A töltést a kihűlt alapanyagok után kezdjük csak meg, különben a hab össze fog esni! A piskótát tegyük vissza a formába, majd rakjuk le az aljának szánt réteget! Erre halmozzuk rá az összes tölteléket, arra pedig a tejszínhab háromnegyedét. Zárjuk le a másik piskótával! A tetejét a maradék tejszínhabbal, meggyel és csokoládéforgáccsal díszítsük! Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeálljanak az ízek!