Falafel házilag - Különleges húsmentes finomság a tányérodra
Szereted a falafelt? Próbáltad már otthon elkészíteni? Nem? Akkor épp itt az ideje! Mutatjuk a receptjét, meglátod, nagyon finom lesz!
Hozzávalók
- 350 g csicseriborsó
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 ek szárított petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ek zabkorpa
- só
- bors
- (repce) olaj
- szezámmag
Elkészítés
Egy éjszakára áztassuk be a csicseriborsót. Másnap öntsük le róla a vizet, tegyük bele egy edénybe, öntsük fel vízzel és alacsony lángon pároljuk meg. Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, tegyük bele a felaprított hagymát és a borsot. Ha a hagyma megpirult, jöhet hozzá a lereszelt sárgarépa és a zúzott fokhagyma. 2-4 perc alatt pároljuk meg. Aprítógépbe tegyük bele a megfőtt csicseriborsót, az előbbi sárgarépás elegyet, a petrezselymet, a zabkorpát, a sót és a borsot. Ha pépesítettük, gyúrjunk belőle dió nagyságú gombócokat. Forgassuk bele szezámmagba, majd forró olajban pár perc alatt süssük meg. Papírtörlővel kibélelt tányérra tegyük rá, majd sültkrumplival tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!