Málnalekvárral töltött fánk - Finomság farsangra
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A februárt nem is kezdhetnénk mással, mint egy isteni fánkrecepttel! Ha szereted ezt a süteményt és a málnalekvárt sem veted meg, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 4 dkg élesztő
- 3-4 ek málnalekvár
- 2 dl tej
- 1 tojás
- olaj
Elkészítés
A lisztet szitáljuk bele egy tálba, a közepébe tegyük a morzsolt élesztőt, erre öntsük a langyos tej felét, szórjuk meg cukorral és keverjük össze, majd letakarva tegyük félre és kb. negyed óráig kelesszük. Közben a vajat olvasszuk meg a maradék tejben, adjuk hozzá a tojást és a sót, majd az egészet öntsük a lisztes keverékre és robotgéppel dolgozzuk össze. Letakarva tegyük félre, míg duplájára nem kel. Az így kapott tésztát gyúrjuk át és szedjük szét 12 egyenlő darabra. Formázzunk a darabokból golyókat, és forró olajban süssük ki. Ha lecsepegtettük, fúrjunk kis lyukakat a gombócokba és töltsünk bele málnalekvárt.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!