Epres-banános kenyér - Recept

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb, mint lekucorodni a televízió elé, és enni valami finomat. Ha valami gyors és egyszerűen elkészíthető harapnivalóra vágyunk, süssünk epres-banános kenyeret!
Hozzávalók
- 1 ¾ bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál
- szóda-bikarbóna
- ½ teáskanál só
- ¼ bögre barna cukor
- 3 nagyobb méretű banán
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- ½ bögre görög joghurt
- 1 bögre eper
Elkészítés
Az epret könnyen helyettesíthetjük fagyasztott gyümölcsökkel is, az íze ugyanolyan isteni lesz! Először keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szóda-bikarbónával, a sóval és a barna cukorral. Ha ezzel végeztünk, pucoljuk meg a banánokat, vágjuk szeletekre, és villával törjük kis darabokra.
Egy másik tálban keverjük össze a maradék hozzávalókat - a banánt, a tojást, vanília aromát, a joghurtot és az epret. Habverő segítségével vegyítsük össze a két tál tartalmát, majd a banános-epres masszát szépen lassan öntsük bele egy kivajazott formába.
A tetejét feldíszíthetjük pár apróra vágott eperrel is. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül 40-45 percig hagyjuk benne, hogy jól átsüljön. Mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát.
Ha te is szereted a gyümölcsös kenyereket, akkor nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!
Nézd meg ezt is: Gesztenyés tekercs - Recept