Eperlekváros bundás kalács - Recept
Ha valami különleges reggelire vágyunk, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet. Nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók
- 4 vékonyra szelt szikkadt kalács
- eperlekvár
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 5 dkg vaj
- fél dl olaj
- porcukor
Elkészítés
A vékonyra szelt kalácsok felét kenjük meg eperlekvárral, borítsuk rájuk az üres kalácsokat. A tojásokat enyhén verjük fel, keverjük el a tejjel. Teflonserpenyőben olvasszunk meg 5 dkg vajat fél dl olajjal keverve. A kalácsokat mártsuk bele a tejes tojásba, és a forró zsiradékban süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Eperlekvár - A reggeli elengedhetetlen hozzávalója