Eperdzsem - Ínycsiklandó lekvár
Az eper az egyik legnépszerűbb, legédesebb és legfinomabb gyümölcs. Most egy gyors és egyszerű receptet osztunk meg veled, amelynek biztosan nem tudsz majd ellenállni.
Hozzávalók (2 literhez)
- 3 kg eper
- 70 dkg kristálycukor
- 2 csomag dzsemfix
Elkészítés
Miután az epret megmostuk és kicsumáztuk apróra vágjuk és egy fazékba tesszük. Botmixer segítségével pürésítjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd 2-3 percig hagyjuk rotyogni. Ezután befőttes üvegekbe öntjük, fejtetőre állítjuk, és pár percig úgy hagyjuk. Ezt követően helyezzük hűvös, száraz helyre, és amint kihűlt, fogyaszthatjuk is.
Pirítóssal tálaljuk!