Pikáns ízvilág - Fokhagymás fűszervaj
Ha unod már a sima vajat, akkor próbáld ki a házilag is könnyedén elkészíthető fokhagymás változatot, mely garantáltan izgalmasabbá varázsolja még a vajas kenyeret is.
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés
Pucoljuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát, aprítsuk fel a petrezselymet finomra, közben mikróban vagy tűzhelyen olvasszuk kicsit meg a vajat. A hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kihűlni és megszilárdulni a vajat.
Extra tippek
Ha fehérborssal készítjük el ezt a fűszervajat, akkor sokkal különlegesebb ízvilágot kapunk és gusztább is lesz a végeredmény. A fokhagymás fűszervaj egy friss és ropogós bagettre kenve a legfinomabb.