Banános trifle - Az angolok tiramisuja
A trifle-t gyakran hasonlítják az olaszok egyik legjobb desszertjéhez, a tiramisuhoz. Ez nem is meglepő, hiszen hasonlóképpen egy nagyon lágy és krémes finomságról beszélünk.
Hozzávalók
- 2 zacskó banános puding
- 1 l tej
- 2 banán
- 2 csésze tejszín
- 4 tk vaníliás kivonat
- 1 csésze cukor
- 1 tortalap
Elkészítés
A tejet keverjük csomómentesre a pudingporral, majd adjuk hozzá a villával összezúzott banánt. Egy nagy tálban verjük fel keményre a tejszínt, tegyük bele a cukrot és a vanília kivonatot is. A piskótát nagyobb méretű poharakba vagy egy üvegtál aljára tegyük. Rétegezzük felváltva a piskótát, a pudingot és a tejszínhabot. A tetejére tegyünk felkarikázott banánt és díszítsük szépen tejszínhabbal. Hűtve tálaljuk.
Készítsd el a tiramisut is!