Libamájas szendvics - Uzsonnára tökéletes
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Fáradtan haza érkezve a munkából nem vágysz másra, minthogy elnyúlj a kanapén a tévé előtt és egyél valami finomat? Ez a szendvics egyszerű, de annál ínycsiklandozóbb különlegesség!
Hozzávalók
- 4-5 szelet barna vagy fehér kenyér
- 25 dkg libamáj
- 20 dkg bacon szalonna
- 4 db főtt tojás
- 2 db fokhagyma
- 5 dkg vaj
- néhány paradicsom és paprika
- só, bors
- tálaláshoz: cékla vagy kovászos uborka
Elkészítés
A szalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben kevés olajjal feltesszük főni, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha már kezd megpirulni öntsük hozzá az alaposan felvágott paradicsomot és paprikát, és keverés közben szórjuk rá a fűszereket. Ha ezzel végeztünk, a májat is alaposan pirítsuk meg, valamint a kenyeret is kenyérpirítóban. Amikor készre sült vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Egy nagyobb tálba öntsünk bele minden megpirított hozzávalót, adjuk hozzá a főtt tojásokat, és egy robot géppel turmixoljuk össze, addig, amíg egy massza nem keletkezik belőlük. Érdemes egy kicsit a hűtőben pihentetni. Ezután már kenhetjük is a kenyérre, ízlés szerint fogyaszthatjuk uborkával vagy céklával.