Télies finomság - Fahéjas almaleves
Az alma nemcsak egészséges gyümölcs, de nagyon finom is. Fahéjjal együtt pedig igazán télies ételek készíthetők belőle. Lássunk most egy szuperfinom leves receptjét!
Hozzávalók
- fél kg hámozott, kicsumázott alma
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 1 tk. fahéj
- fél tk. szegfűszeg
- 1 dl tejföl
- 1 csapott ek. liszt
- 1 csipet só
Elkészítés
A meghámozott, kicsumázott almákat cikkekre vágjuk, és kb. 1,5 liter vízben feltesszük főni. A citromhéjat, az 1teáskanál fahéjat, valamint a fél teáskanál szegfűszeget hozzáadjuk. Egy csipet sóval ízesítjük, majd pár perc múlva a tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a leveshez keverjük. Ezután várjunk, amíg megfő, és kevergessük folyamatosan kézi habverővel. Hidegen és melegen is nagyon finom!