Egyszerű, de nagyszerű - Húsleves

Egy családi ebéd nem tökéletes, ha nincs húsleves. Próbáld ki ezt a receptet és mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 20 dkg nyak, 20 dkg zúzza
- 3 - 4 kanál ételízesítő
- 3 - 5 db répa (hasábokra vágva)
- 1 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 marék zeller
- 1 marék petrezselyem
- só, egész bors
- ha van: 1 db paprika, 1 db paradicsom
Elkészítés
A húst rakjuk bele egy edénybe, majd töltsük tele vízzel és nagy lángon forraljuk fel. Ha felforrt szedjük le a habot, halkítsunk a tűzön, hogy szépen lassan forrjon. A lehabozás után tegyük hozzá a többi hozzávalót. Hogy szebb legyen a színe, szórhatunk a tetejére ¼ kanál piros paprikát. Ekkor erősítsük fel a tűzet, hogy gyorsan beforrjon, majd ismét halkítsunk rajta. Innentől, csirkehúsnál forrástól számítva kb. 1 óráig, karajnál forrástól számítva kb. 1 óra 45 percig főzzük fedő nélkül lassan gyöngyözve.
A végén kóstoljuk meg. Ha jó, akkor főzzünk ki cérnametéltet, és már készen is van.
Kóstold meg a kínai konyha sztárját: szezámmagos csirke!
Fotók: gasztrotrend.hu
Oldalak
