Egy igazi kényeztető villásreggeli – Így készül a Dutch Baby
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/dutchbaby123rflead.jpg?itok=nqRjmxCe)
Intsünk be a hétköznapok rohanós reggeleinek és a hétvégét köszöntsük egy igazi ráérős, luxus reggelivel. A Dutch Baby tökéletes kiegészítője lehet egy ilyen reggelnek. Ez egy sütőben sült, pufi és kicsit krémes palacsinta, amely abszolút hozza a palacsinta-élményt, viszont nem kell emberöltőkig állni vele a tűzhely fölött rettegve attól, hogy elszakad vagy leragad. Gyümölcsökkel, esetleg vaníliasodóval igazi luxus egy jól megérdemelt hétvégén.
Dutch Baby
Hozzávalók:
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 20 g vaj
- 1 dl tejszín
- 1 db vanília rúd
Elkészítés:
- A tojásokat habverő vagy robotgép segítségével verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet és a tejszínt.
- A lisztet szitáljuk bele a tojásos keverékbe, majd adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait. Az egészet keverjük jól össze.
- Egy tűzhelyen és sütőben is használható serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd öntsük hozzá a palacsintatésztát.
- Tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig.
- Tálalásnál szórjuk meg porcukorral, bogyós gyümölcsökkel, esetleg vaníliasodóval.
Vaníliasodó receptért lapozz.