A kenyér, ami szinte saját magát készíti el – Dagasztásmentes cipó házilag

A frissen sült kenyér illatánál kevés megnyugtatóbb dolog létezik a világon. A sütőből frissen kivett, forró cipó maga az otthon megtestesült békéje - elképesztő önuralomra van szükség ahhoz, hogy még forrón ne kezdjük el befalni az egészet (nem szabad, mert hasfájást okoz). Hozzá egy kevés jó minőségű francia vaj, netán (ha a napszak engedi) egy pohár finom vörösbor és nem is kell más a flancmentes, de tökéletes boldogsághoz.
Bár a kelt tészta trükkös dolog, házi kenyeret sütni nem nagy ördöngösség – különösen ezzel a recepttel, hiszen még a dagasztással sem kell gyötrődnünk. Ez a kenyér szinte magától elkészül, de adjunk neki időt.
Dagasztásmentes kenyér házilag
Dagasztásmentes kenyér
Hozzávalók:
- 3 bögre finomliszt
- ¼ tk instant élesztő
- 1 és ¼ tk só
- 1 és 5/8 bögre víz
- kukoricaliszt szükség szerint
Az elkészítés leírásához lapozz.
Fotó: 123rf.com
Oldalak

This is a modal window.