A húst sóval, borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben az olajat közepes-magas hőmérsékleten felmelegítjük. Lejjebb vesszük a hőt és hozzáadjuk a csirkét, aminek mindkét oldalát 1-1 percig pirítjuk, majd alacsony hőfokon, lefedve további 10 percig főzzük. Ezután levesszük a serpenyőt a tűzről, a csirkét pedig fedővel együtt állni hagyjuk további 10 percig. Bár a hús színe igen sápadt maradt, nedvességtartalmát mégis megőrizte.
Pirítás, majd lassú sütés lefedve (10/8)
A húst sóval, borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben az olajat közepes-magas hőmérsékleten felmelegítjük. Lejjebb vesszük a hőt és hozzáadjuk a csirkét, aminek mindkét oldalát 1-1 percig pirítjuk, majd alacsony hőfokon, lefedve további 10 percig főzzük. Ezután levesszük a serpenyőt a tűzről, a csirkét pedig fedővel együtt állni hagyjuk további 10 percig. Bár a hús színe igen sápadt maradt, nedvességtartalmát mégis megőrizte.