Cordon bleu házilag - A legfinomabb csirkés tekercs
Cordon bleu-t nem csak éttermekben rendelhetünk, hanem akár saját magunk is elkészíthetjük. Csupán néhány összetevőre van szükség hozzá, máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 4 vékony szelet csirkemell
- 4 szelet sonka
- fél csésze reszelt trappista
- fél csésze reszelt parmezán
- fél csésze zsemlemorzsa
- fél ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Egy kis tálban keverjük el a reszelt parmezánt, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és az olívaolajat. A csirkemelleket fektessük le egy vágódeszkára és mindegyikre tegyünk 1-1 szelet sonkát. Oszlassuk el rajtuk a reszelt trappistát, majd óvatosan tekerjük fel. A tekercseket rögzítsük hústűvel, majd helyezzük őket egy tepsibe. A tetejüket szórjuk meg a zsemlemorzsás keverékkel és 180 fokon 25-30 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!