Comfort food a hétköznapokra – Soksajtos-húsos sült tészta
Diéta ide vagy oda, a tészta az egyik legjobb dolog a világon. Őt már csak a sült, olvasztott sajt előzheti meg a versenyben, de ez persze szubjektív vélemény. Ha pedig ez a két csoda egyesül, abból isteni dolgok sülhetnek ki. Például ez a szaftos, soksajtos, darált húsos, sütőben sült tésztaétel.
Soksajtos-húsos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta (penne, masni, orsó ízlés szerint)
- 50 dkg darált hús
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 200 ml tejszín
- 100 ml víz
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg sajt reszelve (ízlés szerint)
- 1 tk olaszos fűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
- olaj és vaj a sütéshez
Elkészítés:
- A tésztát főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint.
- A vöröshagymát aprítsuk fel, dinszteljük meg az olajon.
- Ha a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a húst. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk kb. 10 percig.
- Ha a hús megpirult, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tejszínt és a vizet, fűszerezzük ízlés szerint. Főzzük tovább 10-20 percig, amíg a hús megpuhul.
- Ha elkészült, vegyük le a tűzről és szórjuk bele a reszelt sajt felét, majd alaposan keverjük el.
- Egy hőálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a kifőtt tésztát, rá pedig a húsos keveréket. Alaposan keverjük el, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajt második felével.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig – amíg a sajt megpirul.