Chorizós kaszinótojás - A különleges vendégváró finomság húsvétra
A megszokott vendégváró falatokat is fel lehet dobni egy kis turpissággal, ami különlegessé teszi a falatkákat, de pénztárcabarát is.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 1 ek majonéz
- 1 mokkáskanál mustár
- só, bors
- szerencsendió
- füstölt pirospaprika
- chorizo vagy füstölt kemény kolbász
- olívaolaj
- snidling
Elkészítés
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk ketté. A sárgákat kanalazzuk ki, törjük péppé, keverjük el a majonézzel, mustárral, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A chorizót, vagy füstölt kolbászunkat vágjuk apró kockákra, majd forró serpenyőben süssük ropogósra. Szedjük ki egy tálba a kolbászdarabokat, majd a serpenyő alján maradt zsírt keverjük el egy kis olívaolajjal, és adjunk hozzá egy késhegynyi füstölt paprikát. A sárgákból készült krémet töltsük vissza a mélyedésekbe, szórjuk meg a tetejét a roppanós kolbásszal, locsoljuk meg a füstös zsiradékkal és hintsük meg finomra vágott nyers snidlinggel.