Bazsalikomos-mandulás-ricottás tészta - Recept

A rohanós napokon nincs is jobb és gyorsabb, mint egy könnyű tésztaétel, amit pillanatok alatt összedobhatunk. Íme egy villámgyors, mégis mennyei bazsalikomos-mandulás-rikottás verzió!
Hozzávalók
- fél kiló tészta
- 1 csokor bazsalikom
- 3 evőkanálnyi reszelt parmezán
- 6 evőkanálnyi tejszín
- 1/4 csésze hámozott mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanálnyi ricotta
- 2 evőkanálnyi vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés
Tegyünk fel egy nagy fazék vizet forrni, majd főzzük meg benne a tésztát. A bazsalikomot, a parmezánt, a tejszínt, a mandulát, fokhagymát, a sót és a borsot aprítsuk össze turmixgépben. Egy tálkában melegítsük meg a vajat, majd adjuk hozzá a ricottát. Ha a tészta megfőtt, akkor szedjük ki egy nagy tálba, adjuk hozzá a bazsalikomos elegyet és a vajas ricottát, majd alaposan keverjük össze. Tálaláskor bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal szervírozzuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: food52.com
Oldalak
