A kerti partik kedvence: Barbecue csirke tejfölös, karamellizált almasalátával
Itt a grillszezon, készülj a hétvégégére te is ezzel az isteni, gyorsan elkészíthető fogással!
Barbecue csirke tejfölös, karamellizált almasalátával
Hozzávalók:
A húshoz:
- 4 db csirkecomb
- 2 db babérlevél
- 1 kk ételízesítő
- egész bors
A páchoz:
- 4 dl ketchup
- 4 ek méz
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- cayenne-i bors
- só
A gyümölcssalátához:
- 3 db alma
- 2 dl tejföl
- 1 db citrom
- 1 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- vaj
Elkészítés:
A babérlevéllel, a borssal és az ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük a csirkecombokat. A pác hozzávalóit eközben összekeverjük, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett húst, amit legalább fél óráig állni hagyunk a keverékben, hogy jól összeérjenek az ízek. Grillrácson a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük, közben pedig elkészítjük a salátát. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és az alma édességétől függően 1-2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk rajta. Ezután belecsorgatjuk a citrom kifacsart levét és addig forraljuk, amíg a karamell egészen fel nem olvad. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, majd a karamellizált cukorhoz adjuk, egy-két pillanatig pirítjuk rajta. Ezután kiszedjük egy tányérra és hűlni hagyjuk. A visszamaradt lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd összeforraljuk. Ezután félretesszük, kihűtjük és összekeverjük a tejföllel. A mártást elkeverjük az almával, és lefedve néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt óvatosan átkeverjük, meghintjük ízlés szerint fahéjjal, és a még meleg, fűszeres csirkével tálaljuk.