Az olasz konyha remeke – A cannelloni

Egy olasz nemzeti étel egyik változatát mutatjuk be, a gombával töltött cannellonit, mely igazán különleges és laktató.
Hozzávalók
35 dkg apróra vágott csiperkegomba
12 darab cannelloni
1 darab kockára vágott hagyma
1 zúzott fogkagyma
4 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál kakukkfű
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
só, bors
A díszítéshez: parmezándarabkák
A mártáshoz:
1 darab piros húsú paprika
4, 5 dl passzírozott paradicsom
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
1 kávéskanál cukor
2 darab babérlevél
Elkészítés
A sütőt 200 fokra melegítjük elő, majd a gombát összekeverjük a vörös- és a fokhagymával, kakukkfűvel és szerecsendióval, ezután fehérborban fedő alatt körülbelül tíz percig pároljuk. Morzsával sűrítjük, majd sózzuk és borsozzuk. Ha levettük a tűzről, tíz percig pihentetjük. A mártáshoz előkészítjük a paprikát: félbevágjuk, majd forró sütőben körülbelül tíz percen át grillezzük, s hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk a héját, húsát felvágjuk, majd a borral összeturmixoljuk. A paprikakrémhez hozzátesszük a mártás többi hozzávalóját, s szintén körülbelül tíz percig főzzük. A cannellonikba gombás ragut töltünk, majd egy tűzálló edényt megkenünk egy kevés mártással, rátesszük a tésztahengereket, majd ismét mártást öntünk rá. Ezután az edényt alufóliával borítjuk, majd 40 percig sütjük a sütőben. Tálalás előtt parmezánt forgácsolunk a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
Oldalak
