Mai ajánlatunk: Csípős, pikáns csirkeszárnyak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=wJ8HDSE6)
A csirkehús részei közül a szárnyak kevésbé népszerűek, azonban csípős szósszal, ropogósra sütve igazán finom ételt varázsolhatunk belőlük.
Hozzávalók
1 kg csirkeszárny
A páchoz:
1, 5 dl olívaolaj
csipet frissen őrölt csili
csipet bors
csipet só
ízlés szerint csípős paprikaőrlemény
1 evőkanál ketchup
1 kávéskanál mustár
csipet őrölt kömény
csipet kurkuma
csipet gyömbér
csipet fokhagymagranulátum
Elkészítés
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a megtisztított, megpörkölt csirkeszárnyakat egyenként alaposan megkenjük vele, majd ráöntjük a maradékot. Pár órán át fedő alatt állni hagyjuk – de legalább egy óra mindenképpen kell, hogy jól összeérjenek az ízek. A sütőt 180 fokra melegítjük, közben egy tűzálló edényt jó alaposan kikenünk vajjal, majd belehelyezzük a csirkeszárnyakat. Körülbelül 30 percig ropogósra sütjük. Kenyérrel vagy sült burgonyával fogyasztjuk.
Tipp: fogásunk még laktatóbb, finomabb, ha mártogatóst is készítünk hozzá, legyen az akár valamilyen fűszeres, fokhagymás-tejfölös, netán csípős paradicsomos szósz.
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf-no-ulomunka-iroda-hatfajdalom-crop.jpg)