Aszalt szilvával töltött, baconbe tekert sertésszűz - Nem csak ínyenceknek
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az aszalt gyümölcsök különleges ízvilágot kölcsönöznek a húsételeknek, érdemes néha ezzel feldobni a megszokott otthoni menüt. Ha eddig kerested hozzá a tökéletes receptet, akkor ne keresgélj tovább, tekerj lejjebb és olvasd el!
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszűz
- 20 szelet bacon
- 20 szem aszalt szilva
- 2 dl vörösbor
- só, bors
- őrölt gyömbér
- olaj
Elkészítés
Az aszalt szilvákat tegyük bele a borba és egy ideig hagyjuk benne ázni. A húst szeleteljük fel és kissé klopfoljuk ki. Ízesítsük sóval, borssal és őrölt gyömbérrel. A szilvákat, ha kiáztak, helyezzük a hússzeletekre, göngyöljük fel, majd tekerjük bele a baconbe. Hústűvel vagy fogvájóval rögzítsük, hogy ne csússzanak szét. Egy tepsibe öntsünk olajat, erre helyezzük a tekercseket és közepes fokozaton nagyjából 15-20 perc alatt süssük készre.