Ahogy az olaszok készítik - Isteni bruschetta parmezánnal
Naplemente, egy pohár bor és egy szelet istenien finom bruschetta... Így képzelünk el egy hangulatos nyári estét, aminek már nincs semmi akadálya, hiszen most már azt is tudjuk, hogyan készítik az olaszok ezt a finomságot.
Hozzávalók
- 1 baguette
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 3 paradicsom
- frissen reszelt parmezán
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés
A paradicsomokat rövid időre tegyük forró vízbe, szedjük ki, majd hámozzuk meg és vágjuk apróra. Ezután szeleteljük fel a baguette-et, dörzsöljük be fokhagymával, majd olívaolajban gyorsan pirítsuk meg. Ezután tegyük a paradicsomot a baguette szeletekre, szórjunk rá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, illetve tegyünk rá bazsalikomot. A legvégén szórjuk meg parmezánnal és addig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a sajt elkezd olvadni (kb. 5 perc). Ezután vegyük ki a sütőből és még melegen tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!