A tökéletes sült gesztenye - Recept
Vannak megszokott ételek és italok, melyeket bizonyos időszakokban előszeretettel fogyasztunk. Ősszel, illetve télen ilyen a sült gesztenye, melynek elkészítése egyáltalán nem bonyolult.
Hozzávalók
- 1 kg gesztenye
Elkészítés
Mielőtt nekilátunk a sütésnek, min. 2 órára áztassuk vízbe a gesztenyéket. Ha az időnk engedi, akár egy egész éjszakát vagy napot is állni hagyhatjuk. Ezután X-alakba egyesével vagdossuk be a gesztenyéket. Helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe, fedjük le őket alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 5 percig. Garantált lesz a siker.
Ha szereted a gesztenyét, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!