A legegyszerűbb piskótatészta recept - Ez biztosan nem esik össze
A piskóta egy nagyon egyszerű és finom édesség, ám a kezdő háziasszonyoknak nem mindig sikerült tökéletesen megsütniük a tésztát. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 púpozott ek liszt
- 6 ek cukor
- vaj
- csipet só
Elkészítés
Válasszuk szét a tojás fehérjét és sárgáját, majd előbbiből verjünk kemény habot. Ha egy csipet sót is hozzáadunk, még keményebb lesz a végeredmény. Ezt követően adjuk a sárgájához, szitáljuk rá a lisztet és keverjük össze. Vegyünk elő egy tortaformát, fektessünk rá sütőpapírt, majd (kizárólag) az alját kenjük ki vajjal. 180 fokra melegítsük elő a sütőt és nagyjából ¾ óra alatt süssük ki a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy az első 20 percben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Ha kivettük a sütőből, borítsuk ki egy rácsra és hagyjuk, hadd hűljön ki. Ezután ízesíthetjük lekvárral vagy bármilyen krémmel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!