A fröccskészítés aranyszabályai
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Hamarosan elindul a fröccsszezon, ezzel együtt egyre többen keresik a könnyed rozékat és seccókat. Persze, nem véletlenül. A fröccstől az ember azt várja, hogy ne csak ízletes, de szomjoltó is legyen, mégis sokszor akaratlanul alapvető hibákat ejthetünk, amik szó szerint megkeserítik ezt a nyári nedűt. A dél-balatoni régió fehér, rozé és secco borai kiválóan alkalmasak fröccskészítésre. Íme a borász, Bujdosó Ferenc néhány jótanácsa, hogy a legjobb minőségű fröccsöt fogyasszuk.
Ezekre figyeljünk oda:
- Jó hideg borból és finom szódából készítsük a fröccsöt!
- Kerüljük az ásványvizet, főleg a magas ásványi anyag tartalmút!
- Jégkockás megoldáshoz is csak akkor forduljunk, ha nincs más!
- A secco eleve buborékos, érdemes kipróbálni!
- 5-8 fokosan fogyasszuk a fröccsöt és a seccót is!
- Kerüljük a hordós érlelésű spriccereket!
A borász szokása...
Bujdosóéknál bevált szokás, hogy napközben hosszúlépéssel (2 dl szóda, 1 dl bor), majd naplemente után nagyfröccsel (2 dl bor, 1 dl szóda) csillapítják szomjukat. Persze rengeteg fröccsrecept létezik, a lényeg, hogy napközben könnyedebb italt készítsünk.
Ezt is ajánljuk: Sherry-shake koktél - Katt ide!