3 különleges puding recept - Nem csak édesség rajongóknak
A csoki- és a vaníliapuding a két legalapvetőbb változata ennek az isteni desszertnek. Ha valami különlegesebbre vágysz, akkor próbáld ki az alábbi recepteket.
Citrompuding
Hozzávalók
- 7 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 6 dl tej
- 2 citrom
- 14 dkg porcukor
- 8 tojás
- 1 tábla főzőcsokoládé
- tejszínhabpótló por
- 1 dl tej
Elkészítés
Olvasszunk fel 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a liszt ki nem fehéredik. Habverővel kevergessük, közben öntsük hozzá a tejet, és állandó keverés mellett sűrű mártássá főzzük. A krémet a tűzről levéve hűtsük langyosra, keverjük bele az egyik citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és 10 dkg porcukrot. Ha teljesen kihűlt, keverjünk hozzá 6 tojássárgát, 2 egész tojást, végül a 6 tojás keményre vert fehérjéjét. Egy mély formát kenjünk ki a maradék vajjal, és hintsük meg porcukorral. Az alját és az oldalát rakjuk ki a meghámozott és vékonyra vágott citromszeletekkel, majd öntsük bele a masszát. Töltsünk vizet egy tepsibe, amit tegyünk be a sütőbe.
Ezután készítsük el a tejszínhabot. Ha a sütő már forró, és a víz is meleg, akkor állítsuk bele az edényt és takarjuk le. Addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre nem tapad a massza. A kész pudingot borítsuk egy forró tálra, öntsük köré a felolvasztott csokoládét, és nyomjunk rá tejszínhabot.