3 gombás fogás hétvégére - Recept
"Szeretjük a gombát, de mit főzzünk belőle?" - vetődik fel sokakban a kérdés. Összeállításunkban a tanácstalanoknak szeretnénk ötleteket adni 3 szuper recepttel!
Gombás-tejszínes tészta
Hozzávalók
- 50 szélesmetélt tészta
- 25 dkg csiperkegomba
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
- 2 ek olaj
- só, bors
Elkészítés
Főzzük meg a tésztát enyhén sós vízben, majd a vizéből tegyünk félre nagyjából 2,5-3 deciliterrel. A gombát tisztítsuk meg, szeleteljük fel és forró olajban pirítsuk meg. Öntsük rá a tejszínt, ha pedig elkezd forrni, vegyük le a tűzről. A tésztát forgassuk bele ebbe a tejszínes mártásba, reszeljük rá a sajt felét és adjuk hozzá a felvert tojásokat. Tegyük még vissza kicsit a tűzre és kevergessük addig, amíg krémes nem lesz. Ha szükséges, a félretett vízből öntsünk még hozzá. Tálaláskor reszeljük még a tetejére a maradék sajtot, hogy még finomabb legyen.