2 magyaros étel – ami fejes salátával az igazi
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/tojasosnokedli_pinterest_980x480.jpg?itok=zMi3xpws)
Most nem a fő fogáshoz választunk salátát, hanem a salátához egy tányérnyi magyarost.
Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- kb. 0,5 l víz
- 5 dkg vaj
- 8 tojás
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A nokedlihez a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadunk két tojást is, majd felöntjük annyi vízzel, amellyel összedolgozva egy kissé ragacsos, hólyagos tésztát kapunk. A nokedlit forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, ha elkészült, egy szűrőtálban hagyjuk lecsöpögni. Ezután egy lábasba, az olvasztott vajra borítjuk, összeforgatjuk és felforrósítjuk. Erre adagoljuk majd – több részletben – a maradék hat felvert tojást, amit sózunk és ízlés szerint borsozunk. A nokedlit alaposan összeforgatjuk a tojással, és néhány percig együtt sütjük, vigyázva arra, hogy a tojás ne száradjon ki. Ha kész, hagyjuk pihenni pár percig. Fejes salátával az igazi.